2020. január 22, szerda

10 ok, amiért naponta céklalevet kellene innod!


A cékla igencsak egészséges, de vannak emberek, akik nem bírják elfogyasztani erőteljes illata és íze miatt. Egészen biztosan, ha elolvasod, hogy mi...A cékla igencsak egészséges, de vannak emberek, akik nem bírják elfogyasztani erőteljes illata és íze miatt. Egészen biztosan, ha elolvasod, hogy mi mindenre jó, elfelejted a kissé fura és jellegzetes ízét. Hajrá, céklaevésre fel! Hiszen segítségével számos betegség megelőzhető.

Mint a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, a céklát is ajánlatos inkább nyersen fogyasztani. Készítsünk naponta friss céklalevet.

1. A benne található nagy mennyiségű magnézium segít a mindennapi stressz leküzdésében.

2. A céklalé biztosítja a napi energiát és vitalitást. Számos vitaminnal és ásványi anyaggal tölti fel a szervezetet.

3. Értékes hatóanyag tartalmának köszönhetően a cékla az egyik legjobb vértisztító, így rendszeres fogyasztás által átmoshatjuk a vért, felfrissítjük azt. Ezzel segítjük szív, izmok és agy frissességét és energikusságát.

4. A céklalé olyan pigmenteket tartalmaz (melyek az egyedülálló vörös színét is biztosítják), melyek erős antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkeznek. A céklának sejtmegújító hatása van, és hatékonyan száll szembe a szabadgyökökkel. Tegyünk el ecetes céklát télire!

5. Mivel nagyon sok vitamint tartalmaz, a céklalé segíti az anyagcserét, a máj méregtelenítését és a lerakódott zsírok távozását.

6. Ha emésztési problémáid vannak, fogyassz rendszeresen céklalevet. Nemrég kimutatták, hogy a nyers céklalé jó hatással van az emésztés szabályozására.

7. Növeli az immunitást, így hatékonyabban lehet legyőzni a fertőzéseket, vírusokat.

8. Lutein és zeaxantin tartalma miatt jó hatással van a szem egészségének megőrzésére.

9. Napi egy pohár céklalé segít a vérnyomás-szabályozásban.

10. A cékla biztosítja a vérben jelenlevő szükséges vasmennyiséget. A vas mellett az antioxidánsok is szerepet játszanak a hemoglobin szint normalizálásban. A vas fontos a megfelelő vérkeringés működésében.

Hozzászólások