2020. február 26, szerda

13 dolog, amit a nyelved próbál elmondani neked az egészségedről


Lehet, hogy a szem a lélek tükre, de a nyelv az egészségé, az biztos. Ha kinyújtod a nyelved, és szemügyre veszed, abból rengeteg egészségügyi problémát kiszűrhetsz. Reggel, még fogmosás előtt vess egy pillantást a nyelvedre és keresd ki az alábbi listából, ami látsz.

Ha a nyelv színe:

Halvány rózsaszín: ez az egészséges alapállapotPiros: fertőzés vagy gyulladás okozzaÉlénk piros: vérnyomásproblémára és szívproblémára is utalhatSárgás felszín: gyomor vagy májproblémaLilás szín: tüdő- vagy szívbetegség jele lehetKékes: a veséket érdemes kivizsgáltatniHalvány világos szín: vitamin és tápanyaghiány jeleFehér: kiszáradás, gomba és influenza is okozhatjaSzürke: emésztőrendszeri gondAZT IS NÉZD MEG, HOGY MILYEN ÉS MENNYI LEPEDÉK VAN A NYELVEDEN. VALAMENNYI FEHÉR SZÍNŰ TELJESEN NORMÁLIS, DE ITT IS ÉRDEMES ODAFIGYELNI.

Vastag fehér lepedék: valamilyen fertőzés vagy mérgezés okozhatjaBarna lepedés: tüdőgondSárga: emésztőrendszeri problémaSzürke: gyomorhurut vagy gyomorfekély jele lehet.Ha bármi ilyesmit tapasztalsz, akkor a biztonság kedvéért keresd fel a háziorvosodat!

Hozzászólások