2019. szeptember 21, szombat

3 éven belül feltámaszthatjuk a halottakat - állítja egy agysebész


Sergio Canavero - aki hamarosan elvégzi az első valódi fejátültetést - azt állítja, 3 éven belül képesek leszünk feltámasztani a...Sergio Canavero - aki hamarosan elvégzi az első valódi fejátültetést - azt állítja, 3 éven belül képesek leszünk feltámasztani a halottakat.

Hamarosan legyőzzük a halált - állítja az a sztár idegsebész, aki szakmai tapasztalata mellett azzal szerzett magának hírnevet, hogy valami olyasmire vállalkozott, amire soha senki azelőtt az orvostudományban.

Dr. Sergio Canavero professzor ugyanis néhány évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy végrehajtja az első emberi fejátültetést.

Idén, azaz 2017 decemberében szeretné végrehajtani ezt, egy speciális műtét keretében, amikoris egy orosz izomsorvadásban szenvedő beteg fejét ültetné rá egy másik, donor testre.

Korábban a tudomány ezt lehetetlennek tartotta, de a doki kifejlesztett egy olyan eljárást, amivel össze lehet kötni a gerincvelőt, és az idegeket.

Ha sikerrel jár, az a világtörténelem legnagyobb tudományos sikere lehet.

Úgy tűnik, annyira hisz a sikerben, hogy már egy másik nagy dolgot is kitűzött célul: azt állítja, 3 éven belül le fogjuk tudni győzni a halált.Konkrétan arról van szó, hogy képesek lehetünk majd feltámasztani a halottakat.

Dr. Canavero szerint az első emberi agy transzplantációt a fejátültetést követően, részben annak mintájára könnyen el lehetne végezni. Ha megvan a sikeres precedens, az hatalmas előrelépést jelentene, és más orvosokat is felbátorítana.

Szerinte a mostani halottakat, és haldoklókat el lehetne "tárolni" a kriogenika segítségével, és három éven belül feléleszthetőek, és megmenthetőek lennének.

Ehhez azonban egy sikeres fejátültetés kell, minden erre épül.Még ma sem tiszta, pontosan hol lesz ez a decemberre tervezett nagyszabású műtét, de egyesek szerint Kínában, mások szerint Oroszországban kap majd helyet.

A tudomány számára nem volt ismert korábban, hogyan lehet a gerincvelőt átszövő idegeket újra összekötni, de a doktor szerint ez ma már megoldott probléma, erre ugyanis egy Texas-PEG nevű folyadékot fejlesztett ki, ami segít az idegcsatornák összekötésében, összehangolásában.

 

Forrás: avilagtitkai.com

Hozzászólások