2020. április 01, szerda

„A gonosz Orbán Viktor bácsi fogságba ejtette apát” – így tudták Czeglédy Csaba gyermekei másfél éven át


„A gonosz Orbán Viktor bácsi fogságba ejtette apát” – ezt tudták Czeglédy Csaba gyermekei arról, hogy miért nem láthatják apukájukat másfél éven keresztül. Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője a fogvatartás miatt mandátumát is elveszítette, de elszántságát nem.Két hete szabadult, most otthonában Kálmán Olgának adott interjút, amelyben elmondta: bűnügyi felügyelet alatt van, hétköznap reggel 8 és délelőtt tíz között mozoghat szabadon Szombathelyen, egyébként nem hagyhatja el lakását. Úgy fogalmazott:

– Most ide vagyok bezárva, de ez nyilván egy holdra szállásnak megfelelő különbség az eddigiekhez képest.


A bűnügyi felügyeletet maximum négy hónapig lehet fenntartani, de Czeglédy szerint a bűnismétlés és a bűnelkövetés lehetőségének és kockázatának felvetése is nonszensz, hiszen idő közben minden cége, üzleti érdekeltsége felszámolásra került. Így objektíve kizárt a bűnismétlés, ahogyan az ügyvéd-politikus amellett is kitart, hogy nem követett el semmiféle bűncselekményt.

Czeglédy egyáltalán nem kíván gazdasági tevékenységet végezni, annak ellenére, hogy ettől semmiféle bíróság nem tiltotta el. Egyébként 

Megírtuk: a Szegedi Törvényszék két hete kiengedte a börtönből Czeglédy Csabát, a tavaly nyár óta előzetesben ülő baloldali politikus viszont nem hagyhatja el a lakhelyét. Czeglédy kiengedésének köze lehet ahhoz, hogy ügyvédje szerint eddig elkövetőként szerepelt a milliárdos költségvetési csalásban, öt napja azonban a legfrissebb ügyészi indítványban már csak felbujtóként szerepelt.

Ugyanakkor az érdekes, hogy december 4-én a bíróság még 30 nappal meghosszabbította Czeglédy letartóztatását. Erről most a politikus azt mondta, hogy miután már augusztusban lezárták a nyomozást, az eljárás újabb súlyos visszaélésének gyanúját veti fel hogy milyen alapon hosszabbították meg letartóztatását a bűnismétlésre és az eljárás befolyásolására hivatkozva. „Egyiket sem tudtam volna megtenni, még akkor sem, ha erre bármilyen szándékom lett volna, mint ahogy nincs és nem is volt”.

 

 

Egyszer sem látta a gyermekeit másfél év alatt – ezt válaszolta Czeglédy a kérdésre, mikor és hogyan találkozott lányával és fiával azalatt, amíg előzetes letartóztatását újból és újból meghosszabbították. elmesélte azt is, milyen körülmények között látta utoljára a gyermekeket mostani hazatérése előtt, s hogy nem kívánták beavatni őket ebbe a sárdobálásba, ahogyan az édesanyjukkal is abban állapodtak meg, hogy ne szögesdrótok között egy büntetés-végrehajtási intézményben találkozzanak apjukkal, hanem otthon. Erre most, éppen karácsony előtt került sor, egészen addig a gyermekek úgy tudták:

– A gonosz Orbán Viktor bácsi fogságba ejtette apát, s most szabadult ki a börtönéből.

 

 

Hozzászólások