2020. február 26, szerda

A kombucha enyhíti a puffadást


Akik ezzel a problémával élnek együtt, jól tudják, hogy nehéz valódi megoldást találni. 

A probiotikumokról és a kombucháról is írtunk már korábban, viszont sokan még mindig szkeptikusak. Valóban kell-e az az utal a benne úszkáló kis cuccokkal? Azok a kis valamit azok, amelyek elvileg segítik enyhíteni a puffadást, hiszen természetes probiotikumforrások.

 

A probiotikumok a „jó” baktériumok, amelyek támogatják az emésztőrendszert, a belek egészségét, és így csökkentik a puffadás kialakulásának kockázatát. Viszont rengeteg készítményt kapni, így nehéz megállapítani, melyik ezek közül a felesleges pénzkidobás, és melyik az, amelyik tényleg segít.

A kombucha viszont jó megoldásnak tűnik. Természetes tea, kissé fura, ecetes ízzel, különös illattal. Annak ellenére, hogy buborékos, savas, képes enyhíteni a puffadást. Aki puffadással küzd, és egyszer belekezd a kombucha fogyasztásába, azonnal változásokat tapasztal – első jel: lapos has, amely nincs tele gázokkal. Igaz, nem alacsony kalóriás, diétás ital, de be lehet építeni a mindennapi étrendünkbe.

Rengeteg egyéb más módja is van a probiotikumok bevitelének. Például a joghurtfogyasztás – hogy elkerüljük a cukrot, fogyasszunk natúr változatot.

via: Popsugar

Hozzászólások