2020. január 18, szombat

A rendőrség elismerte, valóban nem nyomoznak Hadházyék ügyében – hatáskör hiányában


A mentelmi jog miatt a rendőrség átpasszolta az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek, Polt Péternél pattog a labda.

"A rendőrség még meg sem kezdte a nyomozást a közmédiában történtek kivizsgálására", illetve "A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyében"továbbá "A rendőrség még nem nyomoz az MTVA-nál történtek ügyében" címmel jelentek meg írások egyes internetes hírportálokon. A cikkekben a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta - olvasható a BRFK közleményében.Polt Péter legfőbb ügyész

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

"A rendőrség leszögezi, hogy ezek a cikkek pontatlanok, és a hiteles tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli:

Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte" - olvasható a közleményben.

Hozzászólások