2020. január 18, szombat

Az ünnep sem szent: Orbánék karácsony előtt suttyomban elszórtak 72 milliárdot leginkább sportra és haverokra


Minden jel szerint titokba próbált az Orbán-kormány suttyómba kitolni egy hatalmas összeget sportra és egyházakra, legalább is erre lehet...

Minden jel szerint titokba próbált az Orbán-kormány suttyómba kitolni egy hatalmas összeget sportra és egyházakra, legalább is erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Közlöny legutóbbi száma, amiben ezek tételek szerepelnek, szinte észrevétlenül jelent meg vasárnap

Az ünnepek és az év vége alkalmából a kormány idén is megnyitotta a pénzcsapot, szépen titokban. A Portfolio.hu szakportál azonban átnézte a Magyar Közlöny legutóbbi számát, ami közvetlenül karácsony előtt, vasárnap jelent meg, meg is jegyzik, hogy évek óta nem láttunk olyat, hogy vasárnap jelenik meg Magyar Közlöny.

Ebből kiderült, hogy a december végén a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintot szórt el. Ezek nagy része sportra ment vagy az egyházakat támogatták velük.A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is kapott félmilliárdot, ahogy számos egyéb sportszövetség is, mint például a Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott.

A Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról szóló kormányhatározatban összesen 32,8 milliárd forintot osztottak ki. Az egyik legnagyobb kedvezményezett a Sapientia Alapítvány, amely összesen 7,6 milliárd forintot kap. De kap 2,17 milliárdot a csíkszeredai focicsapat is, amely közeli partnere a felcsúti csapatnak. A csíkszeredai csapat kollégiumát maga Mészáros Lőrinc avatta fel. Mellette a Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia is kapott 2,1 milliárdot.

Az Egyházi célú támogatások biztosításáról című kormányhatározatban 21 milliárd forintot osztottak szét különböző egyházi szervezetek között. Ebből a legnagyobb tétel a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja, ami összesen 5,9 milliárdot szánt a kormány.

Ezeken kívül a szintén fideszes képviselő, Lezsák Sándorhoz köthető Lakiteleki Népfőiskoljának is leesett 790 milliós támogatás beruházási célokra, így karácsony előtt.

Forrás: hirhugo.hu

Hozzászólások