2020. július 10, péntek

Bárcsak itt lennél - 8000 kilométerről üzennek egymásnak a testvérek, miután elszakították őket egymástól


Nagyon nehéz sorsa van egy brit-kínai testvérpárnak, akik szülei tragédiába torkolló veszekedése miatt most több ezer kilométerre élnek egymástól, és csak telefonon tudják tartani a kapcsolatot.Alice és Jack Simpson eddig Kínában éltek brit édesapjukkal és kínai édesanyjukkal, ám a házaspár viszonya nagyon megromlott.

2017 márciusában Wei Wei Fu féltékenységi rohamot kapott, és úgy összeveszett a férjével, hogy halálra késelte a férfit shanghai otthonukban. A nő börtönbe került, így a félárván maradt gyerekeket az anya szülei vették magukhoz, a brit nagyszülőkkel pedig nem voltak hajlandóak beszélni. A hatéves Alice-nek és a nyolcéves Jack-nek nem is mondták el, hogy apjuk meghalt, anyjuk pedig rács mögött ül - úgy döntöttek, az lesz a legjobb, ha a gyerekek azt hiszik, a szüleik külföldre mentek dolgozni.

A meggyilkolt apa szülei viszont nemrég megnyerték a kislány feletti gyámságot, így Alice Nagy-Britanniába költözött, már az iskolát is ott kezdte el. Bár boldog új lakóhelyén a brit rokonaival, mégis hiányolja a Kínában maradt bátyját, aki még mindig a kínai nagyszülőkkel él. A testvérpár korábban soha nem volt külön, így a mostani nagyon szokatlan helyzet számukra. Telefonon és egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartják a kapcsolatot. A Daily Mail idézett is egy kis részletet a szívszorító beszélgetésükből:

"Bárcsak itt lennél és segítenél a házi feladatomban"

- mondta Alice a telefonba.

"Jövök hozzád, de előbb meg kell találnom anyát"

- válaszolta Jack.

mariacpois on Twitter

Michael, 34, an executive with the clothing firm Next who had lived in China for nine years, was stabbed to death in his Shanghai apartment by his estranged wife Fu Wei Wei in March last year as the children slept. CdM de UK mais conhecido por Daily Fail https://t.co/VRUCeQICuG

Nagypapájuk szerint a testvérek még 8000 kilométeres távolságból is imádják egymást, boldogan beszélnek egymással minden nap. Az a céljuk, hogy hamarosan Jack is Angliában éljen tovább, mert szerintük jobb helye van a brit rokonoknál, mint a kínaiaknál.

A nagyszülők szerint a gyerekek össze fognak törni, ha megtudják, mi történt a szüleikkel.

"Jack-nek sokkal jobban fog fájni - nemcsak azért, mert nagyon közel állt az apjához, hanem azért is, mert idősebb és jobban tisztában van azzal, mi folyik körülötte... De Alice számára is szörnyű lesz a nap, amikor megtudja, hogy miért nem látta ilyen sokáig az édesanyját és az édesapját."

Robin Brant 白洛宾 on Twitter

Michael Simpson was stabbed to death by his estranged wife Weiwei Fu last year. She is serving a life term in prison. His father Ian has lead a long legal battle to try to take the children to the UK to live with him and his family.

 

Hozzászólások