2020. február 26, szerda

Beáztattam a chia magot, majd elfogyasztottam. Néhány hét múlva ezt tapasztaltam


Őrületes fogyás, egészséges ízületek, normális vércukorszint, és ez még nem minden. Egyre népszerűbb a chia mag, hiszen csodálatos energiaforrás,...Őrületes fogyás, egészséges ízületek, normális vércukorszint, és ez még nem minden.

Ha naponta fogyasztasz egy kis chia magot gyönyörű körmöd és hajad lesz. A benne található Omega-6 pedig felpörgeti az anyagcserédet, így fogyhatsz is vele, valamint a cukorbetegség tüneteit is csökkenti. A chiagél (a chiamag vízbe áztatva gél szerű lesz) lassítja a szénhidrátok cukorrá válását, ezért a cukorbetegenek nagyon jó.

A chiamag a benne lévő antioxidánsokkal erős gyulladásgátló, ízület regeneráló, lassítja az öregedést. Olyan magas a benne lévő antioxidánsok szintje, hogy védi a sejteket a szabad gyököktől. Ezáltal védi a szervezetet a rossz étkezés és a stressz hatásaitól, valamint az Alzheimer-kór kialakulásától. Az öregedés lassításában is szerepet játszik.

A magnézium tartalom miatt hasznos kismamáknak, segít ellazulni, és oldja a menstruációs görcsöket.

Ha állandóan fáradt és ingerült vagy, akkor ideje pótolnod a vas mennyiségét a szervezetedben. A vas nélkülözhetetlen a vörösvértestek képződéséhez, ráadásul fokozza a szervezet ellenálló képességét. A chia mag pedig bőven tartalmaz vasat, így emiatt is érdemes fogyasztani!

1 pohár vízbe 1 evőkanálnyi chia magot ajánlott tenni. Fél óra múlva iható zselé állagú lesz.

 

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Hozzászólások