2020. július 11, szombat

Döbbenetes változás: az elhízás több embernél fog rákot okozni, mint a dohányzás


A brit rákkutató intézet adatai szerint, 2035-re a brit rákos megbetegedések 10 százalékát a cigaretta, 9 százalékát a túlsúly fogja okozni, azonban 2043-ra a túlsúly átveszi a vezetést, legalábbis a nőknél. Ez valahol ünneplésre ad okot, olvasható a The Timeson, hiszen úgy tűnik, a társadalom megértette, hogy a cigi mennyire káros, és a kormány intézkedései (nincsenek dohányreklámok, beltérben nem lehet cigizni és jelentősen megadóztatják a terméket) is meghozták az eredményüket.Habár még a cigivel is van dolguk, a britek elkezdtek a túlsúly problémájával foglalkozni, hiszen ők a harmadik legsúlyosabb ország Európában.

Az elhízás 13 fajta rákot okozhat,

és a nők azért vannak nagyobb veszélyben, mert ebbe a számba beletartozik a mellrák is. Mindent meg akarnak tenni, hogy a becslések ne váljanak valósággá. Először is nyilvánvalóvá kell tenniük az elhízás és a rák közötti kapcsolatot, aztán elérhetőbbé akarják tenni az egészséges táplálkozást, és kiemelt figyelmet akarnak fordítani a gyerekekre. Kutatások bizonyítják, hogy

aki gyerekkorában túlsúlyos, nagy eséllyel marad felnőtt korára is az,

így olyan jellegű korlátozásokat terveznek bevezetni, mint pl. 21 óra előtt nem mehetnek gyorséttermek reklámjai a TV-ben.

A férfiaknál azért is nagyobb a cigizésből eredendő megbetegedések száma, mint a nőknél, mert a férfiak hajlamosabbak a dohányzásra, ezért az ezzel kapcsolatos kampányokat is ugyanúgy folytatják majd, mint eddig.

Címlapkép: Pixabay

 

Hozzászólások