2020. április 01, szerda

Dohányosok figyelem: dupla áremelés jön jövőre


Jövőre is folytatódik a cigaretta adójának emelése, ráadásul kétszer is nő a jövedéki adó, először januárban, utána pedig júliusban. Ezek nagyon...Jövőre is folytatódik a cigaretta adójának emelése, ráadásul kétszer is nő a jövedéki adó, először januárban, utána pedig júliusban. Ezek nagyon rossz hírek a dohányosoknak.

A Napi.hu szerint a 2019-es adóemelések miatt mintegy 100 forinttal is nőhetnek a cigarettaárak, a drágább márkák így akár 1500 forintba is kerülhetnek majd jövő nyárra.

A portál emlékeztet: első körben, januártól az ezer szálra vetített adó ezer forinttal, 18 200 forintra emelkedik, a minimumszintet előíró adó pedig szintén ezer forinttal, 31 200 forintra emelkedik. Ezt fejeli meg a júliusi adóemelés újabb ezer-ezer forinttal mindkét tételnél.

Ez azt jelenti, hogy akár 40 forinttal dobhatja meg a dobozonkénti árat, ha azt az gyártók, forgalmazók érvényesítik a trafikokban.

Most 1050-1410 forint között vannak a dobozárak, így jövő nyáron - július után -, a második adóemelésnél akár már az 1500 forintot is elérhetik a legdrágább cigaretták árai.

Hozzászólások