2020. január 22, szerda

Ezzel a 30 napos edzéstervvel, Te is átformálhatod a feneked
Mit kell tenned? 100 guggolást elvégezni naponta, teljesen mindegy, hogy melyik napszakban. Még jobb eredményeket tudsz elérni, ha a megszokott edzésedet toldod meg ezzel a gyakorlatsorral. Ne felejts el guggolni akkor sem, ha nagyon pörgős napod volt, vagy ha éppen aznap a felsőtested edzésére koncentrálsz.

Kövesd a szabályokat, és ne add fel! Elsőre a napi 100 guggolás rettenetesnek tűnhet, de hidd el, hamar rutinná fog válni. Azt veszed észre, hogy már létezni sem tudsz a guggolások nélkül.

1. KÖZÖNSÉGES GUGGOLÁSÁllj egyenesen, lábaid a vállszélesnél valamivel nagyobb terpeszben legyenek. Guggolj minél mélyebbre, a térdeid ne csússzanak előbbre, mint a lábfejed. A testsúlyod a sarkaidra nehezedjen, a fenekedet feszítsd meg.

2. GUGGOLÁS HÁTRARÚGÁSSALCsinálj egy egyszerű guggolást, majd minden alkalommal mikor felállsz belőle, rúgj egyet hátrafelé. Váltogasd a lábaidat.

3. SZUMÓ-GUGGOLÁS ÉS EGY VARIÁCIÓJAÁllj egyenesen, lábaid a vállszélesnél kissé szélesebb terpeszben legyenek. Guggolj minél mélyebbre, a hátad legyen egyenes, a térdeid ne csússzanak a lábfejed elé.

Hogy variáld, mikor leguggolsz, tedd le a karjaidat a talajra, majd lassan emelkedj fel felemelt karokkal, miközben egy kört írsz le velük. Állj lábujjhegyre, és nyújtózkodj felfelé.

4. GUGGOLÁS TÉRD-KÖNYÖK ÉRINTÉSSELÁllj egyenesen, lábaid legyenek a vállszélesnél kissé szélesebb terpeszben. Kezeidet tedd a tarkódra. Csinálj egy közönséges guggolást. Mikor emelkedsz felfelé, emeld fel a jobb lábadat, közelítsd a jobb könyöködhöz, és érintsd össze őket. Ismételd a másik oldalon is.

5. GUGGOLÁS UGRÁSSALCsinálj egy egyszerű guggolást, amiből felfelé ugorva állj fel.

6. GUGGOLÁS ÖSSZEZÁRT LÁBAKKALÁllj egyenesen, lábaid összezárva. Guggolj a lehető legmélyebbre.

7. GUGGOLÁS HÁTUL KERESZTEZETT KITÖRÉSSELÁllj egyenesen. A bal lábadat tedd a jobb mögé, és guggolj le. Majd a bal lábaddal lépj oldalra, a jobb lábadat tedd a bal mögé, és újra guggolj le.

8. GUGGOLÁS KITÖRÉSSELÁllj egyenesen. Tedd hátra a jobb lábadat, és guggolj le. Ismételd a másik oldalon is.

9. GUGGOLÁS OLDALRA LÉPÉSSELCsinálj egy egyszerű guggolást. Mikor a fenekedet lejjebb engeded, a bal lábaddal lépj ki oldalra, a lábujjaddal érintsd meg a talajt. Ismételd a másik oldalon is.

10. GUGGOLÁS ÖSSZEZÁRT LÁBAKKAL, UGRÁSSALÁllj egyenesen, lábaid legyenek összezárva. Ugrás közben nyisd szét a lábaidat terpeszbe (vállszélesnél kissé szélesebbe), majd guggolásba érkezz vissza. Felfelé megint zárd össze a lábaidat.


Facebook Comments

Hozzászólások