2020. július 07, kedd

Hadházy Ákos: a kormánypropaganda munkatársai a rendszer ÁVO-s verőlegényei


- Képviselői jogomnál fogva tájékoztatást akartam kérni az ott dolgozóktól. A biztonságiak viszont megfogtak és lerángattak a lépcsőről. Ezzel hetvenéves tabut döntöttek le: a hatalom fizikai agressziót alkalmazott mentelmi joggal bíró képviselővel szemben - mondta az MTVA-székházában történt decemberi atrocitásokról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Népszavának adott interjújában.

Hadházy szerint a rendőrök szemtanúi voltak annak, amikor több képviselőtársával együtt kidobták őket a közmédia épületéből. Ennek ellenére csak egy rendőr állt eléjük, aki az adataikat sem vette fel, felírt egy mondatot egy cetlire vallomásként, és miután nem engedték be a közmédia épületébe, autóba ült és elhajtott.

- Pedig egy rendőrnek kötelessége intézkednie, ha szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja áll fenn. Az biztos, hogy törvényes jogunk van közintézményekbe bemenni. Tény, hogy aránytalanul nem zavarhatjuk a működés rendjét, de erre lehetőségünk sem volt, hiszen nem találkozhattunk senkivel - mondta Hadházy.

A politikus az Európai Unió ügyészségéhez való csatlakozásért zajló aláírásgyűjtés kapcsán elmondta, kevesebbb, mint három hónap alatt több, mint 380 ezer aláírásnál tartanak. „Májusig szeretnénk összegyűjteni egymilliót, szerintem sikerülni fog. Három komoly bástyája van a hatalomnak: Polt Péter legfőbb ügyészsége, a kormánypropaganda és a közmédia, valamint a most felálló fideszes különbíróságok. Ha ezeket nem döntjük le, nem fogjuk tudni megverni a Fideszt”- tettte hozzá a képviselő.Hadházy Ákos

 

 

 

 

Az ellenzéki pártok összefogása kapcsán Hadházy elmondta, ellenzéki kollégái nagyon meglepődtek, hogy a választóik mennyire helyeslik az együttműködést a politikai paletta más oldalán lévő képviselőkkel. „Jót mosolyogtam ezen, remélem, hogy minden képviselő érti: nemcsak a rabszolgatörvény kapcsán kell együtt dolgozni” - mondta Hadházy, aki még az LMP társelnökeként a 2018-as választási kampányban végig az ellenzék teljes összefogását hirdette.

Hadházy beszélt arról is, miként érinti, hogy saját kollégái jelentették fel a Magyar Állatorvosi Kamaránál.

- Az 1950-60-as éveket idézi ez a magatartás. Akkor is buzgó házmesterek országa voltunk, akik úgy igyekeztek jó pontot szerezni a hatalomnál, hogy feljelentgették a "gyanús" lakóikat. Sok tekintetben hasonlítunk az 50-60-as évekhez, de tavaly év végéig fizikai kényszert nem alkalmaztak a rendszer ellenfeleivel szemben. Továbbra is azt állítom azonban, hogy a fő verőlegények a kormánypropaganda munkatársai. Ők ugyanazt csinálják, mint anno az ÁVO-sok. Elhallgattatnak és büntetnek - mondta a képviselő.

Hadházy a személyét folyamatosan támadó közmédiás propaganda kapcsán elmondta, az egyik kisfia jobban látja a helyzetet, mint sok politikus.

- Egyszer azt mondta, hogy ha kimennék a Kossuth térre és a saját torkomat vágnám el tiltakozásul, akkor sem lenne semmi, mert a magyar emberek 70-80 százaléka nem is hallana róla. Ez a lényeg. Az ellenzék munkája csak annyit ér, amennyi látszik belőle. Ezért fontos folytatni a kormánypropaganda elleni harcot - tette hozzá Hadházy.

Hozzászólások