2020. január 28, kedd

Hoppá! Most a Fidesz prominens politikusa mondott ellent Orbánnak a HírTV műsorában


Még két ünnep között volt vendég a Hír TV Európai Híradó című műsorának a Fidesz prominens politikusa, Navracsics Tibor, európai biztos. Ez az a...

Még két ünnep között volt vendég a Hír TV Európai Híradó című műsorának a Fidesz prominens politikusa, Navracsics Tibor, európai biztos. Ez az a pozíció, ami kvázi a miniszteri szintnek felel meg az Unióban.

Interjút adott a Hír Tv-nek Navracsics Tibor uniós biztos, korábbi miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter- szúrta ki a Magyar Narancs. Mindenki legnagyobb meglepetésére a Fidesz-propagandával ellentétes nyilatkozatot adott és nem egy hanyatló Európáról számolt be.

Ráadásul a CEU ügye is felmerült, itt sem egy Soros-egyetem rémképét vázolta fel Navracsics. A CEU-val kapcsolatban azt mondta, hogy az Európai Bizottságnak nem lehet hivatalos álláspontja, mert az oktatás az nemzeti hatáskörben lévő kérdés.Azonban a személyes álláspontja Navracsics Tibornak az, hogy reméli, hogy végül nem csorbul a magyar felsőoktatás és végül nem fog elköltözni a CEU.

A fideszes politikus majd hosszasan sorolta azokat a sikereket, melyeket elért az EU például az ERASMUS ösztöndíjak területén, beszélt bizottsági munkájáról és az Európai Unió ügyes-bajos dolgairól is kérdezték, de nem azt a választ kapták, amit a kormánypárti politikusoktól eddig megszokhattak.

A kormányzat ugyanis általában azt hangoztatja, hogy az EU ma válságban van, vezetőit pedig le kell váltani, és a Fidesz propagandában egy hanyatló Európa képe rajzolódik ki, ehhez képest Navracsics azt mondta, szerinte az Európai Unió jobb állapotban van most, mint a ciklus elején, amikor "átvették".

A politikus beszélt saját jövőjéről is: elárulta, hogy nincs forgatókönyve, egyelőre nem tudja, hol folytatja, de nem tartja valószínűnek, hogy visszatér a magyar politikai életbe - bár, ahogy fogalmazott, "semmit nem tud kizárni".

Az Orbán-kormány Trócsányi László jelenlegi igazságügyi miniszter jelölheti a következő uniós biztosnak, miután Navracsics Tibor mandátuma lejár.

Forrás: hirhugo.hu

Hozzászólások