2020. február 29, szombat

Jó hír! Jövőre emelkedik a minimálbér. Itt vannak a számok


Itt vannak a számok: ennyi lehet jövőre a minimálbér és a garantált bérminimum a kiszivárgott adatok szerint. A garantált bérminimum...Itt vannak a számok: ennyi lehet jövőre a minimálbér és a garantált bérminimum a kiszivárgott adatok szerint.

A garantált bérminimum összege eléri majd a 200 ezer forintot, a minimálbér 150 ezer forintra nőhet. A végleges döntés ezen a héten születik meg a 2019-es évi minimálbért illetően, de a Magyar Idők informátora szerint, ha a munkaadói és munkavállalói oldal megegyezésre jut, akkor erre lehet számítani a jövő évben. Idén egyébként a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180,5 ezer forint.

Ha sikerül megemelni az összegeket, akkor több mint a duplája lesz az összeg a Gyurcsány-Bajnai-kormányhoz képest. 2016-hoz viszonyítva pedig a minimálbér 35 százalékkal, míg a garantált bérminimum több mint 55 százalékkal lehet magasabb jövőre.

Szakértők egybehangzó véleménye szerint jövőre - hasonlóan a korábbi évekhez - tíz százalék fölött nőhetnek ismét az átlagkeresetek.

Hozzászólások