2020. január 18, szombat

Közérdekű adatokért kérne 165 ezer forintot a Honvédkórház vezetése egy parlamenti képviselőtől


Pert indít a Honvédkórház ellen az LMP társelnöke, Demeter Márta, mert az intézmény vezetése csak 164 310 forint ellenében hajlandó válaszolni közérdekű adatigénylés keretében benyújtott kérdéseire.A zölpárti frakció képviselője többek közt arra lenne kíváncsi, mi történt a koraszülött osztályon, mik a valós betegellátási számok, milyen hosszúak a várólisták, illetve hogy mekkora a fluktuáció. Válaszában a kórház parancsnoka az egyik kérdés pontosítását kérte (ez arra vonatkozott, milyen szolgáltatási szerződéseket kötöttek külsős cégekkel), illetve arról tájékoztatta Demetert, 164 310 forint költségtérítést kell fizetnie a kért adatokért.

Demeter Márta saját  jelentette be, hogy a tájékoztatás megtagadása miatt pert indítottak, a kérdések és a parancsnok válasza is ott olvasható – szúrta ki a .

Egyébként Kun Szabó István parancsnok  a Magyar Időknek adott interjút, melyben nem tagadta, hogy van baj a kórházzal, de szerinte annyira mégsem rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. A főigazgató igen különös magyarázatokkal szolgált az egyes botrányos ügyekre.

 

 

Hozzászólások