2020. július 10, péntek

Megtalálták az eltűnt vadászgép roncsait


Megtalálták a Jura-hegység nehezen megközelíthető részén lezuhant vadászgép roncsait a francia hatóságok. Florence Parly védelmi miniszter tájékoztatása szerint a szerdán eltűnt gép kétfős legénysége, Baptiste Chirié kapitány és Audrey Michelon hadnagy életüket vesztették.A francia légierő Mirage-2000D típusú gépe alacsony magasságban hajtott végre gyakorló repülést a Jura-hegységben, amikor egyszer csak eltűnt a gépük a radarképernyőkről. A térségben ekkor hóvihar tombolt.

A gép elvben automatikusan vészjelzést ad le, ha a legénysége katapultál. A légierő szóvivője szerint ilyen vészjelzést nem észleltek. A roncsok közelében viszont ejtőernyődarabokat is találtak.

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA

Hozzászólások