2020. július 10, péntek

Minimálbéresként dicsérte a kormányt a reklámban a milliomos fideszes vállalkozó


Nagy úr a szükség, biztos nem volt kéznél egy minimálbéren foglalkoztatott fideszes sem, mert épp dolgozott, vagy túlórázott.

Az ugytudjuk.hu cikke szerint a kormány a napokban elkezdte megint a "Magyarország jobban teljesít" kezdetű kormánypropaganda reklámozását, és ebben tűnt fel Ajtai Péter Békés megyei milliomos vállalkozó is, aki nagyon örül annak, hogy idén a minimálbér (bruttója) már "több mint kétszer annyi, mint 2010-ben" volt.Ajtai Péter a kormányreklámban

Fotó: ugytudjuk.hu

A lap szerint Ajtai 2014-ben a Békés megyei Bélmegyer polgármesteri székéért indult el fideszes színekben, ám nem nyert a választáson.

"Ajtai szereplése azért is külön érdekes, mert úgy dicséri a minimálbér emelését a hétköznapi munkavállaló szerepében, hogy egyébként jól menő milliomos vállalkozóként ismert a megyében, többek között sütödében van érdekeltsége. Abban a Békés megyében, ahol a legtöbb ember él egyébként minimálbérből, a munkavállalók 60 százaléka" - hívja fel a figyelmet a lap.

(Romániában egyébként vásárlóerő-paritáson mérve többet ér a megemelt minimálbér, mint Magyarországon.)

Ajtainak nem ez az első kormányreklámbeli szereplése: tavaly "jómunkásemberként" dicsérte a Fideszt egy "Magyarország erősödik" kiadványban, ezt még anno az Alfahír vette észre.

Hozzászólások