2020. július 11, szombat

Működik a NASA térhajtóműve! 4 óra alatt lehet eljutni a Holdig!


Az általunk ismert fizikának ellentmondó hajtómű nyithatja meg a kaput a csillagok közé. Korábban már beszámoltunk mi is róla, hogy a NASA óriási...Az általunk ismert fizikának ellentmondó hajtómű nyithatja meg a kaput a csillagok közé.

Korábban már beszámoltunk mi is róla, hogy a NASA óriási felfedezést tett: létrehozott ugyanis egy olyan meghajtási rendszert, mely elméletileg nem is létezhetne.

Ez azt jelenti, hogy ellentmond a jelenleg általunk ismert fizikai törvényeknek.

Éppen ezért nem működhetne, legalábbis nem lenne szabad működnie. A tavaly és az idén elvégzett teszteken és kísérleteken azonban egyértelműen arra az eredményre jutottak, hogy a térhajtómű, azaz az EmDrive valamiért mégis képes működni.A NASA térhajtóműve már évek óta nagy kérdés, és izgalmas projekt az űrügynökség berkein belül. Eleinte sokan egyszerűen nem tartották lehetségesnek a megépítését. Lássuk csak, mivel is van dolgunk!

Newton harmadik törvénye - a hatás-ellenhatás törvénye - kimondja, hogy minden hatás egy azonos mértékű, de ellentétes ellenhatást vált ki. Ennek megfelelően nem működhetne a szerkezet, mivel az EmDrive-on nincs semmiféle kivezető, ahol az energiák távozhatnának.

A szerkezet azonban mégis köszöni, de jól működik. Jobban, és hatékonyabban, mint bármilyen más hajtómű rendszer, és annak ellenére fejt ki tolóerőt, hogy ez lehetetlen.

"Ez olyan, mintha meghazudtolnánk a gravitáció törvényeit, és az elejtett alma felfelé esne a fáról, de nem tudnánk, miért."

Az a helyzet, hogy a legfrissebb tesztek alapján azt mutatták ki, hogy alig 4 óra alatt el lehetne jutni vele a Holdra, 70 nap alatt pedig a Marsra.Ez pedig óriási előrelépés lehet az űrutazás tekintetében. Ráadásul nem igényel semmilyen korábban megszokott hajtóanyagot, vagyis nem kell hozzá "üzemanyag". Éppen ez teszi hihetetlenül naggyá és áttörést hozóvá a térhajtóművet, mivel végtelen és kimeríthetetlen.

A cikknek még nincs vége, lapozz! Következő oldal

Forrás: avilagtitkai.com

Hozzászólások