2020. július 10, péntek

Rettenetes fogfájásra 6 gyors házigyógymód, ha nincs fogorvos a közelben


Borzalmas érzés a fogfájás, különösen, ha olyankor kap el, amikor nem tudunk orvoshoz rohanni, például ünnepek idejn vagy akár egy...Borzalmas érzés a fogfájás, különösen, ha olyankor kap el, amikor nem tudunk orvoshoz rohanni, például ünnepek idejn vagy akár egy nyaraláson, amikor nincs is a közelben fogorvos. Természetesen legtöbbször ilyenkor jelentkezik igazán bántóan.

Borzalmas érzés a fogfájás, különösen, ha olyankor kap el, amikor nem tudunk orvoshoz rohanni, például ünnepek idejn vagy akár egy nyaraláson, amikor nincs is a közelben fogorvos. Természetesen legtöbbször ilyenkor jelentkezik igazán bántóan.Szerencsére vannak otthoni megoldások, amelyekkel enyhíthetjük a kínzó fájdalmat, amíg el nem jutunk szakemberhez

Fokhagyma - pucoljunk meg egy cikket, nyomkodjuk meg, hogy a leve kiszabaduljon, majd tegyük a fájós fogra. A fokhagyma leve természetes fájdalom csillapító, mely igazán gyorsan hat. Ha nem tudjuk pontosan, hogy melyik fog van begyulladva, tehetjük nagyobb részre a fokhagymapépet. A vöröshagyma isigencsak hatékony ugyanilyen módon.

Gyömbér - A por sem rossz, de a friss gyökér még hatékonyabb. Ha friss gyömbérünk van, akkor szeljünk le egy nagyon vékony darabot, majd helyezzük a fájó fogra.

Erős paprika - Csak az erős pirospaprika pora jó. keverjük el vízzel, kenjük a fájós fog környékére. Elzsibbasztja hamarosan.

- Keverjünk fel egy evőkanál sót egy pohár vízben, és gargarizáljunk vele mintha szájvízzel öblögetnék. Erős baktériumölő hatása miatt leviszi a gyulladást.

Vanília - áztassunk egy darab vattát a vanília esszenciába, majd helyezzük a fájós fogra.

Borsmenta - kellemes aromájú és enyhén nyugtató hatású. Tegyen egy teáskanál szárított gyógynövényt egy csésze forrásban lévő vízhez, és hagyja állni 20 percig. Szűrje le, majd kortyoljon belőle, és tartsa a szájában, majd nyelje le.szupertanacsokblog.hu

Hozzászólások