2020. július 10, péntek

Terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt is bejelentést tett az MTVA az ellenzéki képviselők akciója nyomán


Összesen 94 eset miatt tett fel- és bejelentéseket az MTVA és más sértettek a december 16-ai és 17-ei, a köztévé székházánál történt események kapcsán.

Hivatali visszaélés, rágalmazások, becsületsértések, személyes adattal való visszaélések, garázdaság és félelemkeltő üzenetek okán terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés megvalósulása miatt tett fel- és bejelentést az MTVA és más sértettek a tészékháznál december 16-án és 17-én történt események miatt - olvasható a hvg.hu cikkében.Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője beszél, mögötte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Székely Sándor DK-s országgyűlési képviselő és Szél Bernadett független képviselő (b-j) az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

A lap szerint az MTVA mindezt egy közleményben jelentette be.

A közleményben az is szerepel a lap szerint, hogy

egyes ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti képviselők jogsértő magatartása, a munkavégzés akadályozása, továbbá a munkatársak események hatására bekövetkezett inzultálása okán több bűncselekmény elkövetésének gyanújával fordultak a sértettek a nyomozóhatóságokhoz.

Ezek miatt tették meg a "szükséges intézkedéseket, be- és feljelentéseket" az MTVA és más sértettek.

Mint ismert, december 16-án a tévészékháznál ért véget a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok létrehozosáról szóló törvény elfogadása miatt indult egyik tüntetés, ekkor 13 ellenzéki képviselő jutott be a tévészékházba, hogy a Momentum öt pontját beolvashassák a köztévében.

A december 16-ai éjjelen és a 17-ei nap folyamán az épületet védő fegyveres biztonsági őrség és más biztonsági őrök többször dulakodtak az ellenzéki parlamenti képviselőkkel: Hadházy Ákost és Szél Bernadett kidobták az épületből, Varjú László képviselőt mentők vitték el. A képviselők ugyan többször is kihívták a rendőrséget, ám a rendőröket a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Végül az MTVA vezetője birtokvédelmi eljárást kért, amit a magyar jogrendben példátlan módon aznap meg is kapott - ezután már a rendőrök is bementel a székházba, hogy onnan kitessékeljék az ellenzéki országgyűlési képviselőket.

A képviselők több esetben feljelentést tettek ugyancsak.

Hozzászólások