2020. január 28, kedd

Ultimátumot adtak Orbánnak a tüntetők


Kedden személyesen adják át Orbánnak az országos sztrájkelőkészítő bizottság megalakulását bejelentő dokumentumot. Orbán öt napot kap, hogy...Kedden személyesen adják át Orbánnak az országos sztrájkelőkészítő bizottság megalakulását bejelentő dokumentumot. Orbán öt napot kap, hogy megnevezze a kormány tárgyalódelegációjának tagjait. Január 19-én jöhet az országos sztrájk.

A PDSZ-es Szűcs Tamás beszédében sürgette, hogy "álljon le az ország". Elég a szóból jöjjenek a tettek - mondta Szűcs, aki arról is beszélt, hogy közel 100 ponton módosult a munka törvénykönyve, a munkavállalók rovására. A fotelforradalmároknak nevezett emberekhez fordult és azt kéri tőlük, hogy állnak fel. A szakszervezeti vezető ezt követően azt kérte a tömegtől, hogy álljon lábujjhegyre, majd a sarkára, majd Kordás László MASZSZ-elnököt kérte a színpadra.

Ezek a napok egységbe kovácsoltak minket - mondta a MASZSZ elnöke. Szerinte ezt az egységet a hó és a fagy sem tudja szétverni. Szerinte a kormány és a tőke sarokba szorította a magyarokat. Nem leszünk rabszolgák! - mondja a szakszervezeti vezetők. Nein, danke - üzeni a német befektetőknek. Szerinte a kormány az ordaslelkű profitvadászokat választotta, akik halálra dolgoztatnák a munkavállalókat. Bejelentette, hogy megkezdik a sztrájkok előkészítését, majd felolvassa a szakszervezetek négypontos követelését.

Kordás bejelentette, hogy kedden személyesen adják át Orbánnak az országos sztrájkelőkészítő bizottság megalakulását bejelentő dokumentumot. Orbán öt napot kap, hogy megnevezze a kormány tárgyalódelegációjának tagjait. Ha nem teszi meg, országos figyelmeztető sztrájk jön, amiért a "munkásokat eláruló kormányt" és a miniszterelnököt terheli a felelősség Kordás szerint. "Utakat, hidakat fogunk lezárni, munkahelyek fognak leállni, megbénul az ország" - fogalmazott. Ezt követően Földiák András (SZEF) arról beszélt, hogy január 19-én jöhet az országos sztrájk.

Tweet

Forrás: www.atv.hu

Hozzászólások